URGENT

La línia RG1 transporta més de 400.000 usuaris en el primer any de funcionament

Compartiu aquesta història

Aquest mes de març s’ha celebrat el primer aniversari de la nova línia de transport públic, que uneix Figueres amb Mataró sense haver de fer el transbordament a l’estació de Maçanet Massanes i que compta amb una vintena de freqüències els dies entre setmana.

La RG1 ha sumat un total de 439.000 usuaris en els 12 mesos d’estrena. La Generalitat ha  avançat que la línia recuperarà les rutes de cap de setmana durant la pròxima temporada d’estiu, que era d’una desena de freqüències.

Segons les dades del Departament de Territori i Sostenibilitat, en un dia laborable fan ús de la RG1 1.931 viatgers. La majoria de passatgers, un total de 1.295, tenen com a origen o com a destí l’estació de Girona.

Sobre aquest primer any de la RG1, el secretari de d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font afirmava en declaracions al diari de Girona que “la demanda ha confirmat que és una bona opció tornar a connectar el Maresme amb la província de Girona” a través d’una línia de tren.

De fet, el 30% dels viatges de la RG1 tenen com a origen o com a destí alguna estació de la Selva litoral o el Maresme, que fins fa un any no disposaven d’una connexió directa amb la línia ferroviària entre Maçanet-Massanes i Figueres. Pel que fa al perfil dels passatgers, Font considera que la RG1 “ha suposat una millora segurament per a molts estudiants que, abans de posar en marxa aquest servei, utilitzaven el vehicle privat” i ara, tenen la opció de fer servir el transport públic.

 

Font: Diari de Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics