Tot a punt per la processó de dijous sant a Malgrat de Mar

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Els preparatius per aquesta activitat comencen després de les festes de Nadal, quan sol·liciten els permisos per tirar-la endavant, organitzar la comitiva i contractar l’agrupació musical que acompanyarà els passos i que serà l’Agrupació de Jesús Captiu de Mataró. Ara, a falta de pocs dies per la celebració de la processó, estan posant ordre i fent neteja dels estris que es faran servir dijous. La d’aquest any serà la novena processó que organitzen des de la Confraria de Nostre Pare Jesús del Perdó i Santa Maria del Calvari, que a dia d’avui està formada per unes 40 persones. El portaveu de la confraria, Jordi Simarro, ha explicat que aquest serà el segon any que treuen  la nova talla del Natzaret dempeus.

El recorregut sortirà del carrer Enric Borràs, molt pròxim on la confraria hi té ubicat el seu local, al barri de Can Palomeres. La comitiva passarà després per Josep Maria de Segarra, el carreró estret, Països Catalans, Escultor Clarà, Enric Borràs, l’avinguda de la Costa Brava, Joan Esquena i plaça de les Mines per acabar de nou a Enric Borràs, aproximadament a les 10 del vespre.

Segons ha explicat Simarro, normalment sonen marxes típiques de les processons d’Andalusia, com ara, “la Saeta” de Joan Manuel Serrat –amb la que sempre inicien la processó- i altres més andaluses, com el Salve o el Crist dels gitanos. Simarro ha parlat de què es podrà veure a la processó de dijous.

Així doncs, tot el que s’hi veurà seran símbols molt al·legòrics i molt “típics del país des que es va instaurar la Setmana Santa a Catalunya”, ha apuntat Simarro. La confraria malgratenca expica que totes les imatges que sortiran aquest dijous estan relacionades amb la població. De fet, s’hi podran veure Sant Roc, el patró del municipi, Sant Nicolau, el segon patró, Santa Rita, patrona de la confraria,  i Sant Antoni Abat, patró dels pagesos.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics