Els Bombers demanen precaució a l’hora de fer activitats a la muntanya

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Donada la proximitat de les vacances de Setmana Santa i el bon temps, el cos de seguretat preveu un important increment en l’afluència de persones que faran sortides al medi natural. És per aquest motiu que els Bombers de la Generalitat volen recordar la importància de seguir aquests consells.

De fet, expliquen que és molt important, abans de dur a terme l’activitat, fer un seguiment de la predicció meteorològica i del risc d’allaus abans de planificar qualsevol sortida a la muntanya, per tal d’evitar que el mal temps ens pugui sorprendre enmig de la muntanya. Informar-se de la possible evolució del temps és una cosa molt senzilla i que es pot fer a través dels mitjans de comunicació convencionals o bé a través d’internet, i fer-ho pot evitar molts maldecaps.

També és molt recomanable fer un bon càlcul  del temps que ens pot comportar fer una travessa i dur a sobre mapes actualitzats de la zona que preveiem recórrer, per poder-nos orientar. Relacionat amb aquest punt cal portar l’equipament i el material adequat a l’activitat que voleu fer. En especial, davant la possibilitat que es faci fosc, és molt important dur un llum frontal de led i roba d’abric.

En cas d’accident, cal mantenir la calma i trucar al telèfon d’emergències 112. Les trucades a aquest servei es poden fer fins i tot des de telèfons mòbils que no tenen saldo.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics