Desarticulen una xarxa que blanquejava diners provinent del narcotràfic a l’Alt Maresme i La Selva

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Un dels 16 escorcolls realitzats en aquesta operació policial s’ha fet en un domicili de PLF.

Els agents van començar les investigacions fa un any. Llavors van identificar el presumpte líder del grup, un home de 42 anys i veí de Pineda, qui també feia de proveïdor per a venedors locals que venien cocaina al consumidor final. La investigació va donar un pas important el setembre passat quan uns altres agents de la Metropolitana Sud van coincidir en la mateixa investigació aportant noves dades i posant al descobert l’estructura de l’organització, arrelada a l’Hospitalet del Llobregat.
Les investigacions han permès demostrar que l’home de Pineda liderava la xarxa de traficants al Baix Llobregat, Barcelonès, Maresme i la Selva.

Fa 10 dies l’operatiu policial va desmantellar l’organització i es van detenir els seus membres. Justament quan els Mossos havien descobert que els traficants començaven a establir infraestructures per poder fer transports i assegurar l’arribada d’importants quantitats de cocaïna des de Colòmbia a Europa.
L’operatiu policial va permetre la detenció de deu persones, inclosos els màxims responsables de la organització criminal. A més, es van fer 16 registres en domicilis i locals situats a Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Begues, Pineda de Mar, Mataró, Santa Susanna i Palafolls. En aquests registres es van recuperar 49.000 euros en efectiu, més 7.000 grams de cocaïna, quasi 400 pastilles de MDMA, una pistola semiautomàtica, material informàtic i gran quantitat de terminals telefònics.

Així mateix, també es va localitzar un laboratori i una plantació de marihuana.
Després de passar a disposició judicial, set de les persones detingudes resten ingressades provisionalment a presó. La Divisió d’Investigació Criminal no descarta noves detencions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics