Màxim d’inscrits pel 5è canicross solidari de l’Associació Amics dels Animals

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ahir es va tancar el període d’inscripcions anticipades per participar al canicross que es farà diumenge al nostre municipi. Ho va fer amb el màxim històric de totes les edicions anteriors, amb 120 corredors inscrits a un preu de 6€. Tot i això encara hi ha temps d’inscriure’s el mateix dia de la cursa, una estona abans de l’inici del canicross, a un preu de 8€.

Els  inscrits a la cursa hi participen acompanyats pel seu gos. En el cas que el corredor no tingui un animal propi pot demanar-lo a la protectora de PLF que ofereix  algun dels gossos que té en custòdia a la gossera.

Ho explica Marga Baldrich, membre de la protectora de PLF.

traçat del 5è canicross
traçat del 5è canicross

El recorregut, que és diferent del que s’ha fet a les altres edicions, té poc més de 8 km i poc desnivell ja que no puja fins el castell.

Les competicions de canicross tenen les seves pròpies normes, com ara que els gossos han de trobar-se en bones condicions físiques, han de ser majors de sis mesos  i han de superar un control veterinari; si s’adverteixen comportaments en el gos que puguin ser considerats perillosos, no podrà participar.

Entre les normes bàsiques del canicross hi ha que l’animal no pot portar collar, sinó arnés i que cal sempre corre de costat de l’animal, ni davant ni darrera d’ell. De tota manera, com destaca Baldrich, no és una competició, sinó que per a molts és una passejada.

La recollida de dorsals serà a la plaça de les Valls d’Ax a 2/4 de 9 d’aquest diumenge, i la sortida de la cursa es farà a les 10 del matí des de la mateixa plaça. Tots els beneficis del canicross aniran destinats als animals de la protectora del nostre municipi per tal de finançar la tasca que fan amb els animals abandonats.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics