Vila insisteix que no s’allargarà la concessió de l’autopista més enllà del 2021

Planol de l'actuació prevista, la descartada fins a Tossa o la ja executada fins a Blanes.
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha refermat aquest dimecres al Parlament que la futura prolongació de la C-32 entre Blanes i Lloret de Mar no alterarà l’actual pacte de concessió de l’autopista, que finalitza el 2021.

Vila recorda que aquesta actuació s’emmarca en el conveni subscrit entre la Generalitat i la concessionària el 2010, que estableix que les obres que ha de finançar la concessionària Abertis es compensaran amb l’increment del trànsit induït o amb una compensació econòmica al final de la concessió.

Segons el conseller, la prolongació, que costarà uns 71 milions d’€, permetrà millorar la mobilitat i l’accessibilitat de l’entorn de Blanes, Lloret de Mar i  Tordera. Actualment, les carreteres d’aquest àmbit, la GI-600  i la GI-682, registren trànsits de més de 20.000 vehicles diaris de mitjana, xifra que és superada, amb escreix, durant l’estiu.

Davant les crítiques de diferents entitats veïnals i ecologistes, Vila ha remarcat que s’han introduït millores en el traçat per a minimitzar l’impacte de la nova infraestructura en l’entorn, així com afavorir la seguretat viària.

El projecte de perllongament ja ha iniciat el tràmit de 30 dies d’exposició pública, per tal que particulars, administracions i entitats puguin presentar les propostes que considerin adients.

Vila ho va dir ahir en sessió plenària del parlament i a preguntes del seu propi grup parlamentari.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics