Els actes de la diada de Sant Jordi, poble a poble

Instal·lació a la Fira de Tordera. Foto Facebook La Peixera
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

A Calella, parades de roses i llibres a la plaça de l’església, amb la venda de roses solidàries a càrrec d’Oncolliga. A banda d’això, a les vuit del vespre l’ajuntament retrà homenatge a l’historiador calellenc Jordi Amat, a qui nomenarà fill predilecte de la ciutat. L’historiador havia escrit, entre altres,  un llibre sobre l’època de la guerra Civil a Palafolls.

A Malgrat de Mar, hi ha activitats també durant tot el dia: les tradicionals parades també seran a la plaça de l’església. Durant el matí, el cavaller s’ha passejat  pels carrers del municipi a la recerca del drac. A les cinc de la tarda han començat els dos tallers que tenien previstos al municipi: Pintem Sant Jordi i fem el Llibre Gegant.

A Tordera la III fira de St Jordi ha començat a les 9 del matí i s’allargarà durant tot el dia. A aquesta hora s’hi fa entrega dels premis del concurs literari en les categories infantils i juvenils. Encara queda un espectacle de dansa, poemes musicats, un lectura oberta, també la lectura del manifest de Sant Jordi, gegants, sardanes, teatre  i actuació de la colla de diables.

Instal·lació a la Fira de Tordera. Foto Facebook La Peixera
Instal·lació a la Fira de Tordera. Foto Facebook La Peixera

A Blanes, proposta cultural de màxima qualitat: Tres de les veus més potents de l’escena catalana, Jordi Bosch, Jordi Boixaderes i Lluís Soler faran una lectura dramatitzada de textos de Miquel Martí i Pol i Joan Vinyoli al Teatre de Blanes aquest vespres. També hi haurà parades de roses i llibres, on es podrà adquirir el llibre que l’AEiG Pinya de Rosa ha editat en motiu del 50è aniversari de l’entitat i que recull aquest mig segle d’història de l’associació.

A Pineda presenten aquest matí i en motiu de la diada de Sant Jordi el “Pla Lector” que ha de donar una empenta al món de la lectura al municipi. Aquest pla regirà les actuacions de foment de la cultura literària que es daran fins el 2018. A la tarda, es presentarà el llibre que ha editat l’ajuntament “Pineda de Mar i els seus Personatges”, un repàs bibliogràfic de pinedencs i pinedenques il·lustres. Serà a les 8 a la sala de plens.

Acabem amb Santa Susanna, on des de primera hora del mat’i s’hi fa la tradicional  venda de roses i llibres a la plaça Catalunya i a l’escola Montagut.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics