Els llibreters i floristes  esperen incrementar les vendes aquest Sant Jord

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Optimisme entre el gremi de llibreters i de floristes  de Catalunya per la jornada d’avui. De fet, la previsió pel que fa a la venda de llibres per Sant Jordi és que creixerà un 5% respecte l’any passat, quan es va vendre prop de milió i mig de llibres i es va registrar una facturació de 19 milions d’euros.

De fet, des de la Cambra del Llibre han explicat que durant el primer trimestre de 2015, les vendes no han defallit.

El sector del llibre convida a fer que la diada de Sant Jordi sigui “la gran festa del llibre”, i que la gent surti al carrer a passejar per les diverses parades que cada municipi prepara al carrer.

Segons expliquen, “Sant Jordi és una cosa insòlita a nivell mundial, perquè fa 20 anys que la Unesco va crear el Dia Internacional del Llibre inspirant-se en Catlaunya  on, el gremi és la sana enveja dels altres col·lectius de llibreters.

Pel que fa les previsions de llibres més venuts, es postulen com a possibles mereixedors d’aquest títol els són Algú com tu, Un any i mig i El món blau.

Jordi Bayarri, de la llibreria malgratenca La Pilona ha destacat que aquest any no sembla haver-hi un clar guanyador, però que la seva aposta és pel llibre “Algú com tu” del periodista Xavier Bosch.

Altres grans candidats per ocupar aquests primers llocs a les llistes de vendes són els de Sílvia Solé i un clàssic de Sant Jordi, Albert Espinosa

Més recomanacions: les obres més recents de Jaume Cabré, ‘Jo confesso’ i ‘Les incerteses’; la novel·la guanyadora del Premi Sant Jordi, ‘L’àguila negra’ de Joan Carreras; ‘Cremeu Barcelona!’ de Guillem Martí, una novel·la sobre la història de l’home que va salvar de la destrucció la ciutat comtal l’any 1939. Destaquen, també, les obres pòstumes d’Ana María Matute, ‘Demonios familiares’ i ‘La dona immòbil’ de Joan Barril.

Pel que fa a les Roses tot i les novetats, 8 de cada 10 seran les tradicionals vermelles. Els preus es mantindran com els anys anteriors entre els 3 i els 5 euros. Un 70% dels 7 milions de roses que es preveu que es vendran en aquesta jornada especial provenen de Colòmbia i de l’Equador.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics