La festa dels Empestats de Malgrat comença a prendre forma

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest divendres es va dur a terme la primera reunió informativa amb representants de tots aquells que s’han apuntat per a col·laborar en aquesta quarta edició de la festa dels empestats, que des d’un primer moment va ser molt ben rebuda per la població malgratenca. La Festa del Empestats consisteix en una visita guiada nocturna que té com a objectiu explicar als assistents per què Malgrat de Mar té com a patró a Sant Roc, a qui la població va fer vot durant la pesta negra del s. XVII. El portaveu de l’organització Joan Piña, s’ha mostrat gratament sorprès per l’èxit de la primera reunió, tot destacant que els papers principals ja estan pràcticament tots repartits.

La reunió, celebrada al primer pis de La Barretina, va servir per posar fil a l’agulla i explicar en quins temes es centrarà enguany aquesta celebració. Per a les persones alienes a l’organització, aquesta informació és encara secreta, ja que s’intenta que sigui sorpresa. D’altra banda, entre els punts que es van tractar a la reunió hi havia qüestions sobre l’atrezzo, el vestuari dels actors , actrius i extres, i també dels guies, que seran aquelles persones que conduiran la gent d’un lloc a un altre durant el recorregut. Aquests guies, a més a més, ofereixen informació històrica respecte les escenes que els actors i actrius representen, per tal de contextualitzar l’escena i ajudar a l’espectador a situar-se en un lloc i un moment concrets. Segons Piña, la iniciativa ha estat un èxit perquè Malgrat reclamava desde feia temps, una festa amb identitat pròpia.

La comissió històrica ja fa mesos que treballa en l’elaboració del guió que regirà tota la ruta teatralitzada, que també es va presentar el passat divendres. Fet això, es va aprofitar per repartir els papers als actors i extres que ja s’hi ha apuntat.  L’èxit d’aquesta iniciativa resideix precisament en la gran quantitat de persones i col·lectius que hi prenen part, com per exemple la coral Contrapunt, la Barretina Vermella i diversos grups de teatre amateur del municipi veí.

La celebració de la festa del empestats es durà a terme el proper 14 d’abril, en el marc de la festa major de Sant Roc a Malgrat de Mar.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics