Admesa a tràmit la denúncia pels tweets que l’Ajuntament creu injuriosos

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Finament l’Ajuntament de PLF va interposar una denúncia el passat mes de març als jutjats d’Arenys, contra els missatges apareguts al twitter en els últims mesos i que el consistori considera que podrien ser constitutius de delicte.

En total ha denunciat una 10a perfils anònims de twitter des d’on s’han fet comentaris entorn a l’alcalde de PLF, Valentí Agustí, així com a l’actual cap de la Policia Local i l’anterior.

El consistori creu que aquests missatges ataquen al bon nom personal tan de l’alcalde com del cos de la Policia i al propi Ajuntament.

La denúncia detalla alguns dels missatges que l’Ajuntament considera calumniosos o injuriosos, escrits en els últims anys a través de la xarxa social Twitter i consultables per tot el públic, ja que són perfils oberts.

Val a dir, però, que alguns dels perfils usats han estat ja eliminats de la xarxa.

La denúncia ha estat admesa a tràmit i ara el jutjat d’instrucció d’Arenys serà l’encarregat d’investigar i decidir el futur d’aquesta demanda del consistori.

L’ajuntament demana aixecar l’anonimat dels perfils per conèixer qui s’amaga rere d’aquests i denunciar-los per injúries i calúmnies. La pròpia denúncia, a partir dels comentaris publicats, apunta que podrien ser agents actuals o antics de la policia local de PLF.

Tot i aquesta admissió, la denúncia encara podria ampliar-se a d’altres missatges i perfils que es creguin calumniosos o injuriosos.

La instrucció del cas podria  allargar-se uns tres mesos abans que el jutge decideixi si aquests missatges són o no constitutius de delicte i demanar l’aixecament de l’anonimat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics