Vivelles proposa descobrir la ruta dels Perissó, històrics músics de St Genís

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Un any més les entitats dedicades a la recuperació històrica i de l’entorn de Malgrat, Sta. Susanna i Palafolls s’uneixen per oferir una activitat conjunta al territori. Aprofitant la festivitat del dia del treballador, aquest divendres, l’associació Vivelles organitza, en col·laboració amb les entitats de Santa Susanna Orígens i Memòria, i les malgratenques Pepet Caralt i  La Barretina una passejada per tal de resseguir el so dels Perissó.

L’activitat consistirà en un recorregut d’uns vuit quilòmetres aproximadament i que  té com a fil conductor la història de dos germans de Sta Susanna, l’Anton i en Josep Mollfulleda,  de Can Perissó, que a banda de ser pagesos, es dedicaven a fer  sonar els seus instruments, coixineres i flabiols, en diferents festivitats relacionades a l’entorn de Sant Genís.  Així ho ha explicat un dels membres de l’associació Vivelles Cultura i Entorn, Xavier Salicrú.

Partitura del Contrapàs curt de St Genís.
Partitura del Contrapàs curt de St Genís.

Els dos germans, ja desapareguts, van estar actius fins a finals dels anys 40 i habitualment tocaven per carnaval a St. Genís,  per pasqua florida s Sta Susanna i per St Antoni  a Malgrat de Mar. A St Genís els dos germans feien ballar el contrapàs, el ball rodó i algunes sardanes i voltaven totes les cases i masos. Ja al vespre feien ball, on interpretaven repertori de moda. La vetllada solia allargar-se fins la matinada. Tocaven hores, diuen, sense repetir cap peça.

D’aquesta manera les quatre entitats proposen una activitat que té com a finalitat donar a conèixer l’entorn dels tres municipis maresmencs, així com també el nostre patrimoni. Per fer més entretinguda l’activitat i també per il·lustrar allò que s’hi anirà explicant, l’organització ha convidat dos músics que tocaran en directe alguns dels instruments de què es parlarà.

Per participar no cal fer inscripció prèvia, només caldrà ser divendres 1 de maig a les 9 del matí a l’església de Sant Genís. Això sí, es recomana als assistents que portin alguna cosa per esmorzar.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics