Arriba a l’Alt Maresme i la Selva la Volta Solidària a Catalunya per les Malalties Rares

Els corredors al seu pas per Blanes. Fot Aj. Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Dimarts va sortir de BCN aquesta volta, que forma part del projecte Mou-te pels qui no poden, és una iniciativa per promoure la qualitat de vida dels afectats d’aquestes patologies anomenades Rares i que actualment pateixen 5 de cada 10.000 habitants. En total, s’estima que a Catalunya hi ha més de 300.000 persones amb malalties poc freqüents, i més de 3 milions de persones arreu de l’estat espanyol.

Ahir dimecres aquesta Volta va arribar a l’Alt Maresme i a la Selva. Va passar per Calella, Pineda, Malgrat, arribant a quarts de tres de la tarda a Blanes i finalitzant etapa a Lloret. A cada poble han estat rebuts pels Ajuntaments corresponents.

La caravana té el repte de cobrir 900 quilòmetres, travessant 60 poblacions en 19 etapes. La previsió és que el recorregut finalitzi el proper 16 de maig de nou a BCN.

Al capdavant del repte solidari s’hi troba Marcos Bajo, esportista amb una discapacitat visual i una malaltia minoritària, que està fent el recorregut a peu dibuixant el perímetre de Catalunya per unir les ciutats de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona. Durant el seu recorregut, que s’ha dissenyat perquè arribi al màxim nombre de poblacions catalanes per donar a conèixer i difondre en totes elles les malalties minoritàries, l’esportista va acompanyat d’una caravana on es poden aportar donatius i adquirir productes solidaris.

Els beneficis d’aquesta recaptació es destinaran a projectes i programes promoguts per la Federació Espanyola de Malalties Rares. Amb el mateix objectiu, també es poden efectuar donacions mitjançant la plataforma El meu gra de sorra

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics