Blanes planta cara a l’incivisme de l’oci nocturn

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El ple de la ciutat va aprovar dijous per unanimitat tot un seguit de mesures per intentar aturar l’incivisme  que es viu al voltant de les zones d’oci nocturn, sobretot de La Plantera i d’Els Pins. D’entrada es demana als locals que estableixin mesures per minimitzar els efectes de l’incivisme al voltant de les seves activitats. Si no ho fan el consistori podria obligar-los a tancar més aviat la seva activitat.

També es demana a l’Estat poder cobrar una nova taxa als locals nocturns, per tal de poder fer front a l’increment de les despeses de seguretat o neteja. A la Generalitat, el consistori demana més policia i més controls a les estacions de tren. I és que la majoria de l’incivisme es dóna de camí entre l’estació i la zona d’oci i de tornada, ja que molts joves desembarquen els caps de setmana a Blanes arribats en tren.

El consistori admet que els esforços fets fins ara no han tingut el resultat previst.

Tots els grups municipals van coincidir en qualificar el problema de “molt greu” i que les solucions van més enllà de presència policial i d’aplicar impostos. En aquest sentit els grups van proposar accions educatives per erradicar l’incivisme i d’altres accions preventives per evitar el conflicte entre els veïns i visitants.

Consideren que Blanes es juga el seu bon nom i reputació en aquests actes incívics i que cal estar atent per evitar que amb l’arribada de turistes, la situació no es desboqui.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics