L’Estat portarà sorra al Delta de la Tordera per regenerar les platges

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

A principis d’any els temporals van tornar a endur-se la sorra de la zona de la desembocadura de la Tordera. Això va afectar de ple als càmpings blanencs i de Malgrat que es troben en aquesta zona.

El passat mes de març, el Consell de Ministres va aprovar el Pla Litoral 2015 que preveu una inversió a la demarcació de BCN d’ un milió i mig d’€.

A Malgrat de Mar, en concret, s’hi destinen 1,1 milions, per tant la major part dels diners previstos. L’actuació que es farà al Delta és, de nou, abocar-hi sorra.

En concret un total de 112.000 m³, que provindran del port d’Arenys de Mar, segons fonts del Ministeri. Aquesta sorra haurà de permetre recuperar l’amplitud de platja perduda en un quilòmetre de platja ubicat a tocar amb el delta de la Tordera.

A banda de l’abocament de sorra, el Ministeri preveu la construcció de fins a sis espigons biotèxtils que tindran com a funció principal reduir la intensitat de l’acció regressiva de les onades i permetre que l’aportació de sorra s’allargui i no torni a desaparèixer novament amb la primera llevantada. Es tracta d’un sistema pioner que s’adapta als possibles canvis del litoral. Si aquests espigons funcionen, tenen previst implantar-los també en altres punts del litoral.

Sigui com sigui es tracta d’una resposta d’urgència per recuperar les platges abans que comenci la temporada turística i que, al mateix temps, es resolgui la situació de perill que han viscut fins ara els equipaments a peu de platja.

Totes aquestes actuacions hauran de començar en les properes setmanes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics