Blanes i Tordera s’apunten al programa contra l’obesitat Infantil

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Catorze municipis de tota la regió sanitària de Girona s’incorporaran aquest any al programa Nen@s en moviment per a l’abordatge de l’obesitat infantil. Es tracta d’un seguit d’actuacions dirigides als alumnes de 3r, 4t i 5è d’educació primària amb sobrepès o obesitat. El programa té per objectiu ajudar-los a adquirir conceptes bàsics d’alimentació saludable, incrementar el temps que dediquen a l’activitat física per normalitzar l’índex de massa corporal i augmentar l’autoestima.

Es calcula que un 27% de la població d’entre 9 i 11 anys a Catalunya té sobrepès i obesitat. Això fa que  la preocupació de les institucions hagin augmentat i que molts municipis es sumin a unir esforços per lluitar contra aquesta circumstància.

Els últims a sumar-hi són Blanes i Tordera, però també es farà en altres poblacions properes com Arbúcies, Santa Coloma de Farners, Sils, Vidreres, Maçanet, o Canet.

En les darreres setmanes s’ha fet la formació específica als professionals de pediatria i d’infermeria  dels CAP de salut d’aquests municipis que seran els encarregats de  dinamitzar els nous grups.

Quan s’iniciïn hi haurà un centenar d’infants i les seves famílies seguint aquest programa, una de les característiques del qual és que implica els pares, professors, monitors de lleure i professionals de la salut en l’abordatge de l’obesitat infantil.

El programa s’aproxima a l’espai natural de l’infant, al de la seva vida quotidiana, per tal de facilitar-li l’elecció de les opcions més sanes i tenint com a pilars fonamentals  l’alimentació, l’exercici físic i les emocions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics