URGENT

Blanes i Tordera s’apunten al programa contra l’obesitat Infantil

Compartiu aquesta història

Catorze municipis de tota la regió sanitària de Girona s’incorporaran aquest any al programa Nen@s en moviment per a l’abordatge de l’obesitat infantil. Es tracta d’un seguit d’actuacions dirigides als alumnes de 3r, 4t i 5è d’educació primària amb sobrepès o obesitat. El programa té per objectiu ajudar-los a adquirir conceptes bàsics d’alimentació saludable, incrementar el temps que dediquen a l’activitat física per normalitzar l’índex de massa corporal i augmentar l’autoestima.

Es calcula que un 27% de la població d’entre 9 i 11 anys a Catalunya té sobrepès i obesitat. Això fa que  la preocupació de les institucions hagin augmentat i que molts municipis es sumin a unir esforços per lluitar contra aquesta circumstància.

Els últims a sumar-hi són Blanes i Tordera, però també es farà en altres poblacions properes com Arbúcies, Santa Coloma de Farners, Sils, Vidreres, Maçanet, o Canet.

En les darreres setmanes s’ha fet la formació específica als professionals de pediatria i d’infermeria  dels CAP de salut d’aquests municipis que seran els encarregats de  dinamitzar els nous grups.

Quan s’iniciïn hi haurà un centenar d’infants i les seves famílies seguint aquest programa, una de les característiques del qual és que implica els pares, professors, monitors de lleure i professionals de la salut en l’abordatge de l’obesitat infantil.

El programa s’aproxima a l’espai natural de l’infant, al de la seva vida quotidiana, per tal de facilitar-li l’elecció de les opcions més sanes i tenint com a pilars fonamentals  l’alimentació, l’exercici físic i les emocions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics