L’estudiant blanenc Adrià Frigola rep el premi Recerca Jove que atorga la Generalitat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El treball de recerca que ha estat guardonat va tenir dos principals objectius: d’una banda, entendre les bases del funcionament del motor tèrmic Stirling i investigar diferents aspectes del mateix: els seus components, les aplicacions i els seus avantatges, principalment. En la part pràctica del treball, l’alumne també va construir el seu propi motor, representant visualment la seva forma de funcionar per determinar quins requisits essencials ha de complir per aconseguir un bon funcionament del mateix.

El premi el va entregar el mateix conseller d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Andreu Mas-Colell, en un acte que es va celebrar el mes d’abril.

Adrià Frigola ha estat alumne de l’institut S’Agulla de Blanes durant sis anys, en els quals va fer l’ESO i el Batxillerat de la modalitat tecnològica. Actualment està estudiant el Grau en Enginyeria Química a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Des de l’any 1982, la Generalitat de Catalunya lliura aquests premis a l’alumnat de Batxillerat i de Formació Professional. Fins la 2010 s’anomenaven Premis CIRIT, i són els més prestigiosos que lliura el govern català a treballs fets per l’alumnat d’ensenyament no universitari.
L’objectiu dels premis és recompensar l’esforç d’alumnes de segon cicle d’educació secundària obligatòria i d’alumnes d’educació que, sota la tutela dels professors i professores, duguin a terme un treball de recerca.

L’estudi ha de ser redactat en llengua catalana i ha de permetre aplicar els coneixements propis del seu curs al desenvolupament, així com la interpretació de projectes de recerca.
Els guardons estan dotats amb 750 euros.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics