La Policia Local de Palafolls ha participat en unes jornades sobre gihadisme a Platja d’Aro

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquestes jornades han permès als assistents conèixer de primera mà com sorgeix el moviment gihadista als països aràbics, el ressò que va tenir durant la guerra dels Balcans, i diverses qüestions al voltant de les cèl·lules que hi ha instal·lades a Europa i més concretament, a Espanya.

Un dels ponents ha estat un dels membre de la Policia Local de Palafolls, qui durant la seva intervenció ha destacat l’inici del moviment “muyahidin” a Europa, i el fenomen del combatent islàmic, abordant el tema de forma històrica, parlant, per exemple de com ha canviat les seves variants d’aquesta lluita.

Altres temes destacats de la ponència han estat la diferència entre terrorisme i religió d’una banda i islam i islamisme de l’altra, conceptes que s’acostumen a confondre. També s’ha tractat la repercussió social que deriva de les accions violentes en els intents de realitzar el màxim de  destrosses i aconseguint màxima repercussió a les xarxes socials per difondre la barbàrie terrorista.

La Jornada ha comptat amb la experiència d’altres ponents amb experiència en missions a l’estranger, en països com  ara Bòsnia, Herzegovina, Kosovo, Libia, Afganistan i Irak.

També es va  tenir temps de fer esment de la nova reforma del Codi penal en relació al terrorisme, que asseguren és més efectiu en la seva persecució. Expliquen que es garanteix el confinament de les persones que realitzen la gihad, sigui quin sigui la seva eina principal, incloses les xarxes socials.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics