URGENT

Radiografia Electoral: Malgrat de Mar

Compartiu aquesta història

Els malgratencs podran triar el proper 24 de maig entre 7 candidatures, una menys que les passades eleccions, les primeres sense Conxita Campoy al capdavant del PSC.

Campoy passa el relleu a Joan Mercader, que durant aquest mandat ha exercit com a regidor d’Urbanisme, i que intentarà remuntar el partit, que mica en mica ha patit un degoteig de regidors.

Neus Serra tornarà a liderar la federació nacionalista de CiU, després de la que ha estat una recta final força convulsa dins la formació. Ara fa uns mesos, tres dels regidors que formaven part del grup municipal, van decidir sortir-ne, passant a ser regidors no adscrits.

La picabaralla per optar al primer lloc de la llista nacionalista entre Neus Serra i Carme Ponsa ha acabat amb el sorgiment d’una nova força, Junts per Malgrat, que es presenta per primera vegada.

Es manté a lloc Ana Vega, pel Partit Popular, amb qui el PSC ha estat governant el municipi aquest últim mandat, gràcies al pacte que necessitaven els socialistes.

Jordi Medina tornarà a ser el candidat d’ICV-EUiA, esperant mantenir la representació al consistori municipal.

ERC opta pel canvi, amb Ramir Roger al capdavant, després que les últimes municipals perdessin més de 500 vots i un regidor.

També es presentarà per primera vegada a la població malgratenca la CUP, amb Paco Márquez com a portaveu, després que el cap de llista inicial, Jofre Marès, decidís retirar-se de la cursa electoral per motius personals.

Podemos Malgrat no va arribar a temps de presentar-se, ja que no van reunir el mínim de signatures necessàries. Tampoc es presentaran Plataforma per Catalunya, Ciutadans i Solidaritat Catalana per la Independència, després de no aconseguir representació als últims comicis municipals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics