La importància de les entitats a les llistes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

És habitual que les candidatures busquin persones rellevants en diferents àmbits per fer-se més visibles o per demostrar una determinada aposta per la cultura, l’esport o la llengua, entre d’altres.

Això s’exemplifica en aquests comicis per la presència a les candidatures de persones directament relacionades amb les entitats locals. Fins i tot, una mateixa entitat té representants a diferents candidatures.

És el cas dels Diables, on el president és a la llista d’ERC, i hi ha membres també al PSC i un exmembre a  CiU, o del Futbol Palafollenc on el president és a la llista del PSC i el coordinador a la d’Iniciativa.

L’Associació de veïns de Mas Reixach és una de les entitats que també té representació a les llistes electorals d’enguany, amb la secretaria a ERC, la presidenta a la plataforma de suport als republicans i una exmembre al PP. Protecció Civil té membres a Esquerra i PP.

El llistat  d’entitats representades a les llistes electorals és molt llarga.

Hi són els Gegants, la comissió de reis, Bang Cultura, la Roda, l’ANC, l’ADF, els Amics de Can Batlle o els castellers de l’Alt Maresme.  També hi ha  presència d’entitats com el Casal de l’Home, la Penya Barcelonista, la protectora dels animals, el RiP, el Pubillatge, N’dendenGollen o l’extinta Associació Contra el Càncer de PLF.

A nivell esportiu,  a banda del club de futbol també hi ha el futbol Sala de St Lluís, o exmembres del judo.

La majoria de partits polítics aposten per vincular les seves candidatures a persones compromeses amb algunes entitats locals. Les que més el Esquerra i PSC, tot i que totes busquen incorporar persones que puguin ser conegudes i reconegudes per la seva tasca altruista en entitats culturals, esportives o veïnals.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics