URGENT

Restablerta la normalitat a Rodalies de Catalunya

Compartiu aquesta història

L’avaria que aquest matí ha paral·litzat la xarxa ferroviària catalana ja ha estat resolta. A la una del migdia Renfe ha indicat que s’ha normalitzat la circulació de trens a totes les línies de Rodalies i Regionals afectades.

La incidència tècnica s’ha produït  al Centre de control de Tràfic Ferroviari, ubicat a l’estació de França i que és el que regula la circulació ferroviària a bona part de Catalunya: tota la província de Barcelona i Girona i part de la de Tarragona i Lleida. El president d’ADIF, Gonzalo Ferré, ha explicat que ahir dimecres es va reiniciar tot el sistema i que aquest matí no ha arrencat.  L’avaria ha passat a quarts de set i segons la portaveu d’Adif, Mar Ruiz, no només ha afectat l’ordinador principal, sinó també l’alternatiu provocant moltes “irregularitats” en el sistema.  Tot i això, ha aclarit  que quan el sistema s’apagava o no funcionava amb normalitat, aturaven els trens per garantir la seguretat. En una reunió d’urgència per tractar el problema, el conseller Santi Vila ha exigit a ADIF que actuï en conseqüència amb l’empresa prestadora dle servei. De moment, han obert un expedient per veure si s’han incomplert algunes de les condicions del contracte.

Els viatgers que sortien de les estacions de Blanes o Malgrat han tingut la sort que els combois dormen a les estacions finals de Maçanet o Blanes i per tant han sortit més o menys regulars, però s’han trobat els problemes a mig Sami. Segons la companyia els trens han patit retards d’entre 10 i 15 minuts de mitjana a la R1.

El col·lapse a la xarxa ferroviària ha afectat un total de 80.000 usuaris i 200 tres de Rodalies, Regionals i de llarga distància.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics