6.747 palafollencs estan cridats a les urnes aquest diumenge

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

logo elec 2La cita electoral del mes de maig servirà per triar la composició del nou ajuntament del nostre municipi. Enguany el cens electoral a PLF assoleix un xifra històrica: 6.747. Ara fa 4 anys, en les passades eleccions, el cens era de 6.632 persones, un centenar menys de les que ho podran fer aquest cop. El principal increment d’electors el registra el centre electoral de Les Ferreries, on diumenge votaran els veïns el centre, de Sta Maria i d’algunes urbanitzacions.  A les Ferreries de PLF hi haurà 6 meses en total, on estan cridats a votar 4282 persones, 90 més que fa 4 anys.

El segon punt de votacions, en nombre d’electors, és St Lluís. Al Forroll s’instal·laran 2 meses on poden votar 1577 palafollencs, una 12a més que en els últims comicis municipals.

A les antigues escoles de St Genís estarà situada l’última mesa electoral on podran votar els 888 inscrits en aquest col·legi, el que suposa una 12a més que l’any 2011.

RP tindrà presència en els tres col·legis, per tal de fer un seguiment acurat de com evolucionen les dades de participació i, en general, de com transcorre la jornada electoral al nostre municipi.

A partir que tanquin els col·legis electorals, a les 8 del vespre, començarà el programa especial de seguiment de l’escrutini d’aquestes eleccions, les que afecten les administracions públiques amb què els ciutadans han de tractar de forma més propera.

Entre aquests 6747 possibles votants de les eleccions del 24 de maig ja s’hi inclouen la 40a de palafollencs que viuen fora i que han hagut de fer arribar el seu vot a través del vot per correu.

Al nostre municipi el nombre de possibles electors ha anat incrementant-se de forma evident en els últims comicis. Ara fa 16 anys, a les eleccions del 1999, el nombre d’electors tot just superava els 4 mil palafollencs.

Les eleccions de diumenge també renovaran el plenari del Consell Comarcal que està format per 33 consellers i conselleres. Com passa amb les diputacions, l’elecció és indirecta, és a dir que el repartiment es fa en funció del nombre de regidors i dels vots obtinguts en el conjunt de la comarca per cada partit, sempre que hagin obtingut el 3% o més dels vots de la comarca.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics