Normalitat absoluta en la jornada electoral d’aquest diumenge

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

A les 8 del matí les 9 meses s’han pogut constituir a Palafolls sense cap mena de problema. Els tres col·legis del nostre municipi han obert a les 9 per rebre els primers votants d’aquesta jornada de diumenge.

El col·legi que acull més meses electorals, un total de sis,  és que el que hi ha situat a les instal·lacions de l’escola Les Ferreries. Al col·legi hi poden votar prop de 4.300 persones, el que suposa 7 de cada 10 palafollencs amb dret a vot en aquestes eleccions.

Són poc més de 1.500 persones les que han de votar en al centre electoral situat als baixos de l’antiga fàbrica El Forroll, situada al barri de Sant Luís. Tal com ha passat a Les Ferreries, el Col·legi s’ha obert amb normalitat i de fet, tota la jornada fins ara ha transcorregut sense incidients remarcables.

Per últim, l’edifici de les antigues escoles de St Genís, ara centre cívic, acull la darrera taula  electoral, amb 890 possibles votants, tots ells veïns de St. Genís i de Ciutat Jardí.

Les 9 meses electorals romandran obertes fins les 8 del vespre per recollir els vots dels palafollencs que vulguin participar avui de la jornada electoral que ha d’acabar  per decidir com es composarà el nou Ajuntament de PLF –format per 13 regidors i regidores- pels propers 4 anys.

Com hem anat explicant durant aquests dies, a PLF, com ja va passar fa 4 anys, es presenten 6 opcions polítiques diferents. Són el PSC, el PP, ERC, CiU, ICV-EUiA i C’s, que es presenta per primera vegada al nostre municipi.

Per a que tot funcioni amb normalitat, hi ha un desplegament de Policia Local als col·legis electorals i personal de l’Ajuntament que ajuda i orienta als votants.

A partir dels resultats electorals, també es constituiran els 41 consells comarcals, entre ells el del Maresme. La nova llei de governs locals catalana encara està en tràmit al Parlament i, per tant, no es reduirà el nombre de consellers. Se’n triaran 33 al Maresme, que són designats pels partits i no directament pels electors, però a partir dels resultats electorals de les Municipals.

Els ciutadans tampoc escolliran els membres de les Diputacions de Girona, Lleida, Tarragona i Barcelona. En funció dels resultats, els partits escolliran els regidors a cada municipi que ocuparan un lloc de diputat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics