URGENT

La participació a les eleccions municipals frega el 43% a PLF

Compartiu aquesta història

Cinc hores després del primer recompte, que donava una participació total del 25,09% a PLF, fa escassos minuts hem conegut el segon avanç de dades de participació.

Aquesta mateixa dada però de fa quatre anys enrere va ser del 42,21%, lleugerament s inferior a la dels comicis d’aquest any.

Si analitzem els resultats col·legi a col·legi, a Les ferreries, principal centre de votacions, han anat a votar 2.032 de les prop de 4.300 que a hores d’ara encara ho poden fer. Això significa que  hi ha votat el 47,5%.

Per la seva banda al Forroll de St Lluís, ja han dipositat la papereta a les urnes un total de 644 palafollencs , dels prop de 1580 que ho poden fer. Això implica que el 40,8% ja ho ha fet.

Per últim a St Genís, hi ha hagut una participació més baixa pel moment. Només el 40,5%  ja ho han fet. Això vol dir que han exercit el seu dret a vot 360 persones de les censades en aquest col:legi electoral, el més petit dels 3 que hi ha al nostre poble, amb una sola mesa.

A la 1 del migdia RP ha fet recompte de quanta gent ha dipositat el seu vot en aquestes eleccions municipals. En total, en les primeres 3 hores de jornada electoral han anat a votar  1.762 persones.

Aquest global del 25.09 % a tot PLF, significa una mica   menys que fa 4 anys. Llavors el primer avanç de participació parlava de 29.79%. La dada de fa 4 anys correspon, però, a les 2 del migdia, és a dir una hora més tard que no pas ara. La mitjana horària d’afluència de votants registrada fins les sis de la tarda és d’un 14,3% cada hora, unes 1.000 persones per hora.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics