El PSC comença els contactes per formar govern a PLF

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Un cop passada la ressaca electoral la formació més votada al nostre municipi, el PSC de Valentí Agustí, ha iniciat ja la ronda de contactes amb la resta de formacions polítiques amb representació al nou consistori municipal.

La intenció trobar el suport necessari per formar govern amb majoria absoluta. Per fer-ho necessita el suport d’una de les altres 4 formacions que estaran al nou consistori.

Al PSC només li cal 1 regidor per sumar majoria en el futur govern i no es descarta cap escenari.

Ara com ara, segons fonts del partit, els contactes es limiten a saber que opinen del nou escenari polític obert a PLF, amb la victòria de les esquerres, que sumen 2 regidors i un davallada del vot de dretes, amb l’enfonsament de CiU i el PP i l’entrada de C’s al consistori.

A banda dels contactes amb la resta de formacions, el PSC també està sondejant als seus 6 regidors per tal de saber les preferències i habilitats de cadascun alhora de poder distribuir el nou cartipàs municipal i les responsabilitats de govern.

Tot i que els regidors del PSC que ja venen de l’antiga legislatura podrien mantenir les seves carteres, la meitat del grup és nou, pel que caldrà redistribuir atribucions de govern.

Segons apunten les primeres informacions, la previsió del nou govern serà una redistribució de l’estructura de govern, no només amb canvi de carteres, sinó també organitzativament, amb noves àrees generals. Una reestructuració que, segons apunten algunes fonts, voldria fer front als efectes de la crisi de forma específica.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics