Vivelles Cultura i Entorn prepara un nou taller de ratafia

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Amb l’arribada del mes de juny, l’entitat palafollenca reprèn la realització d’aquell taller pràctic en què els participants tenen la oportunitat d’elaborar la seva pròpia ratafia casolana.

El taller es durà a terme en dos dies per evitar que el procediment sigui massa feixuc: el primer, diumenge dia 7, els assistents al taller invertiran dues hores en recollir les diferents plantes aromàtiques que calen per al beuratge per l’entorn de Sant Genís.  El diumenge següent, dia 14, es procedirà pròpiament a l’elaboració de la ratafia.

Un dels integrants de l’associació Vivelles de Sant Genís, Xavier Salicrú, ha explicat que tradicionalment aquest taller es feia els dissabtes a la tarda, però que enguany l’han passat a diumenges al matí.

Salicrú explica que l’entorn de Sant Genís és un espai ideal on trobar la gran majoria de les plantes i flors necessàries per fer ratafia, i n’ha enumerat algunes. D’altra banda, ha explicat que les nous verdes són el que marquen la data concreta de recollida, perquè ara és quan estan en el punt exacte de maduració.

Un cop preparats tots els ingredients, la barreja s’haurà de deixar reposar durant un mes a sol i serena, és a dir, a la intemperie.

El cost del taller és d’11€ per cada litre que s’elabori, i les inscripcions s’han de fer per telèfon, al número 676384715.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics