URGENT

Detecten bandes llatines a Blanes als caps de setmana

Compartiu aquesta història

Segons el Diari de Girona, provenen directament de l’àrea metropolitana de Barcelona i s’infiltren entre els joves que van de festa els caps de setmana a Blanes. Aquests però no sols van a la zona d’oci per passar-s’ho bé, sinó que també aprofiten per provocar aldarulls i cometre delictes.

La presència de membres d’aquestes bandes llatines s’ha detectat en dispositius policials que realitzen la Policia Local de Blanes i els Mossos d’Esquadra.

Aquests joves solen anar equipats per cometre algun tipus de fet delictiu. El passat mes de maig es van detenir quatre joves, de nacionalitat equatoriana, d’entre 18 i 21 anys i veïns de l’àrea Metropolitana de Barcelona, per un presumpte delicte de robatori amb violència amb arma blanca i d’un delicte de lesions al barri dels Pins de Blanes.

Aquests detinguts pertanyien als Latin Kings, una banda molt estesa als EEUU on joves llatinoamericans volen fer-se valer.

Els membres del grup s’identifiquen amb el color daurat i negre, corones de cinc puntes o les sigles ALKQN que significa la totpoderosa nació dels reis i reines llatins. Per entrar, és habitual que els sotmetin a alguna prova, com suportar una pallissa de la resta del grup o aconseguir diners, normalment robant- los.

Aquesta però no és l’única banda que s’ha vist a Blanes. Fins i tot, s’ha confirmat la presència de joves que pertanyen a la banda dels Ñeta, Black Panthers o Trinitarios.

El que també s’ha pogut comprovar és que hi ha bandes de joves que procedeixen de la zona del Maresme i també de forma organitzada per cometre robatoris, començar baralles entre joves i cometre aldarulls a la zona d’oci nocturn tant de Blanes com d’altres municipis.

Aquestes bandes solen ser molt jerarquitzades, on els joves reben ordres i respecten els seus líders. Si no ho se’ls exclou del grup i se’ls castiga.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics