Detecten bandes llatines a Blanes als caps de setmana

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Segons el Diari de Girona, provenen directament de l’àrea metropolitana de Barcelona i s’infiltren entre els joves que van de festa els caps de setmana a Blanes. Aquests però no sols van a la zona d’oci per passar-s’ho bé, sinó que també aprofiten per provocar aldarulls i cometre delictes.

La presència de membres d’aquestes bandes llatines s’ha detectat en dispositius policials que realitzen la Policia Local de Blanes i els Mossos d’Esquadra.

Aquests joves solen anar equipats per cometre algun tipus de fet delictiu. El passat mes de maig es van detenir quatre joves, de nacionalitat equatoriana, d’entre 18 i 21 anys i veïns de l’àrea Metropolitana de Barcelona, per un presumpte delicte de robatori amb violència amb arma blanca i d’un delicte de lesions al barri dels Pins de Blanes.

Aquests detinguts pertanyien als Latin Kings, una banda molt estesa als EEUU on joves llatinoamericans volen fer-se valer.

Els membres del grup s’identifiquen amb el color daurat i negre, corones de cinc puntes o les sigles ALKQN que significa la totpoderosa nació dels reis i reines llatins. Per entrar, és habitual que els sotmetin a alguna prova, com suportar una pallissa de la resta del grup o aconseguir diners, normalment robant- los.

Aquesta però no és l’única banda que s’ha vist a Blanes. Fins i tot, s’ha confirmat la presència de joves que pertanyen a la banda dels Ñeta, Black Panthers o Trinitarios.

El que també s’ha pogut comprovar és que hi ha bandes de joves que procedeixen de la zona del Maresme i també de forma organitzada per cometre robatoris, començar baralles entre joves i cometre aldarulls a la zona d’oci nocturn tant de Blanes com d’altres municipis.

Aquestes bandes solen ser molt jerarquitzades, on els joves reben ordres i respecten els seus líders. Si no ho se’ls exclou del grup i se’ls castiga.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics