URGENT

ERC refusa el tanteig de pacte amb el PSC i es quedarà a l’oposició

Compartiu aquesta història

 ERC de Palafolls refusa l’oferta de pacte polític feta pel PSC de Valentí Agustí

Els membres de l’assemblea del partit republicà al nostre municipi van decidir dilluns per unanimitat refusar la proposta de pacte oferta pel PSC, que el passat dia 24 va ser la força més votada.

Així ho anuncien en un comunicat en què asseguren que el grup municipal, format per Francesc Alemany, Susanna Pla, i les dues cares noves: Jordi Villaret i Judit Caimel, estaran a l’oposició aquests propers 4 anys.

 

Durant la reunió, Alemany va exposar als membres de l’executiva les conclusions extretes de la reunió que havia mantingut hores abans amb el màxim representant del PSC a Palafolls, Valentí Agustí, qui va tantejar-lo de cara a un possible pacte polític per al mandat 2015-2019.

La negativa d’esquerra, segons expliquen ells mateixos, passa per la profunda diferència que separen una i altra formació en aspectes com la governança, el model urbanístic i les polítiques educatives. Ho diu Francesc Alemany

La formació va descartar per altra banda, la possibilitat de pactar amb altres forces polítiques amb representació consistorial, deixant córrer així un intent de fer caure els socialistes del govern. Aquest possible govern alternatiu passava per un gran pacte de totes les forces, excepte el PSC, amb gran varietat de sensibilitats.

Els republicans expliquen que estan disposats a treballar “com si es tractés d’un autèntic govern alternatiu” o a l’ombra, i que des de l’oposició es dedicaran a fer propostes en positiu i constructives per tal de millorar Palafolls.

Un altre dels punts que es va tractar a l’assemblea de dilluns va ser la valoració general de la campanya electoral, de la qual van mostrar-se “completament satisfets” i dels resultats obtinguts, que també van valorar molt positivament, ja que els van permetre duplicar la representació al consistori municipal, passant de 2 regidors a 4.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics