Ja es poden demanar les ajudes pel lloguer de l’habitatge

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La finalitat d’aquesta subvenció és facilitar l’accés i la permanència en un habitatge en règim de lloguer a sectors de la població en risc d’exclusió social.

Per poder sol·licitar aquestes ajudes econòmiques que atorga el Consell Comarcal del Maresme s’han de complir una sèrie de requisits. Una d’aquestes condicions és que els ingressos de la unitat de convivència han de ser suficients com per poder assumir el cost del lloguer, que haurà de ser de 600€ mensuals com a màxim, però sense superar els límits establerts.

També és necessari que el sol·licitant de l’ajut sigui també el titular del contracte d’arrendament de l’habitatge pel qual es demana la subvenció.

Així mateix, no podran optar a l’ajuda aquelles unitats de convivència en les que el titular del contracte d’arrendament o qualsevol altre membre sigui propietari o usufructuari d’un altre habitatge. Tampoc podran fer-ho els titulars de contractes que tinguin parentesc de fins a segon grau amb el propietari de l’habitatge.

La quantia màxima que s’atorgarà en concepte de subvenció serà del 40% de l’import del lloguer anual de l’habitatge habitual i permanent, amb un límit màxim de 200€ mensuals.

Els criteris de priorització i valoració van en funció de la suma de punts acumulada en base a diferents criteris: el que més puntua, tenir 65 anys o més i haver perdut l’habitatge com a conseqüència de desnonament, execució hipotecària o dació en pagament els darrers 12 mesos.

També sumen acreditar que es pateix alguna discapacitat, ser famílies monoparentals o família nombrosa, entre altres.

La documentació necessària per optar a les subvencions del lloguer s’han d’entregar, juntament amb la sol·licitud de l’ajut, a l’oficina d’habitatge del Consell Comarcal del Maresme, davant de l’estació de Renfe a Mataró, fins el proper 23 de juny, en horari de matí.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics