Ràdio Palafolls fa 10 anys al Forroll

Els estudis el dia de la inauguració, avui fa 10 anys
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Avui fa exactament 10 anys, el dissabte 11 de juny de 2005 s’inaugurava oficialment l’etapa més recent de Ràdio Palafolls. Ho va fer amb una festa multitudinària a la mateixa fàbrica El Forroll.

La ràdio reobria després de 6 anys de silenci, i amb molts canvis. El primer d’ubicació, ja que els nous estudis es van muntar al barri de St Lluís, però el canvi més destacat era la semiprofessionalització, ja que per primera vegada en la seva història, l’emissora comptava amb un equip directiu professional que, al costat dels col.laboradors voluntaris vertebren la programació local i comarcal de Ràdio Palafolls.

Els estudis el dia de la inauguració, avui fa 10 anys
Els estudis el dia de la inauguració, avui fa 10 anys

En aquests 10 anys, per l’emissora han passat una 70a de col.laboradors que han fet el seu programa a la ràdio consolidant el projecte radiofònic que segons els estudis d’audiència ha arribat als 7000 oients habituals, tenint en compte que PLF té una població estable de poc més de 9000 habitants.

A banda de la seva funció purament radiofònica, aquesta emissora ha volgut sempre ser un motor cultural realitzant i promovent des dels seus inicis activitats al nostre municipi, com fires, festes o concerts entre moltes altres activitats.

 

El primer equip professional de la ràdio, el dia de la inauguració
El primer equip professional de la ràdio, el dia de la inauguració

El projecte radiofònic a PLF, però, no neix fa 10 anys, sinó 30. El 1985 molts veïns del carrer Major es van unir per formar la primera emissora local, en una casa de la ciutadella. Dos anys més tard, s’estrenaven uns equipaments i instal.lacions més modernes a la plaça major, on la ràdio va estar-hi 11 anys, però amb molts problemes econòmics i tècnics, que van obligar a tancar la radio l’any 98.

La celebració dels 10 anys, o si es vol dels 30, es farà dissabte vinent, dia 20 amb un gran concert del grup de versions Hotel Cochambre, un dels més guardonats del nostre país. Prop de 3 hores de música en directe a la plaça de Poppi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics