URGENT

Poques sorpreses en la constitució dels ajuntaments del voltant

Compartiu aquesta història

A Tordera, on fins divendres encara no era clar si hi hauria un govern amb CiU o el pacte d’esquerres els deixaria sense l’alcaldia, Joan Carles Garcia va ser reescollit alcalde per al proper mandat. La sorpresa va ser, precisament el suport dels dos regidors de la coalició formada per ICV i Podem, que van votar a favor de la investidura del convergent.

Una situació molt similar es va viure aquestes setmanes a Santa Susanna, on hi havia sobre la taula un pacte a 4 bandes per fer fora Campolier de l’alcaldia. La negativa de C’s de pactar amb cap de les dues opcions, va atorgar a l’agrupació d’electors d’Ara i Sempre el govern municipal, que va obtenir l’alcaldia en ser la llista més votada.

Divendres al migdia Xavier Amor, del PSC de Pineda, no tenia cap  suport per ser investit com alcalde, però al vespre, va anunciar un pacte de govern in extremis amb CiU, que va votar a favor de la investidura del socialista. En els propers dies acabaran de concretar l’acord de govern per als propers quatre anys.

El pacte de govern entre PSC i JxM , es va evidenciar dissabte al centre cultural, on es va fer la constitució de l’Ajuntament. Joan Mercader va sumar els suports necessaris per ser investit l’alcalde més jove de tota la zona, ja que no arriba als 30 anys.

De les 5 alcaldies que el PSC ha mantingut al Maresme per aquest mandat, 3 són a la nostra zona, amb Pineda, Malgrat i PLF, cosa que reforça el pes dels socialistes de la nostra zona.

El també socialista Miquel Lupiañez va ser proclamat alcalde dissabte a Blanes amb minoria i només amb el suport de CiU. Un suport que intentarà augmentar de cara a la legislatura per assolir un pacte més sòlid per governar.

Els convergents Jaume Dulsat i Montserrat Candini seran els alcaldes de Lloret i Calella respectivament pels propers 4 anys.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics