Creix el nombre de palafollencs residents a l’estranger

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Segons el padró  d’habitants residents a l’estranger, aquest 2015 ha començat amb 104 palafollencs que viuen fora del país. És la primera vegada que el nostre municipi supera el centenar d’habitants que viuen a l’estranger, ja sigui per estudiar o per treballar.

Aquestes 104 persones representen 16 més que un any abans, o el que és el mateix un augment del 18% respecte el 2014.

Des del 2009 la mitjana de creixement anual és del 14% cosa que denota la tendència , cada cop més creixent de marxar fora del país, però l’augment més destacat ha estat en aquests últims 12 mesos, ja que mai abans havien marxat 16 persones.

De fet aquest nombre de palafollencs que han marxat fora s’ha increment enormement des de l’esclat de la crisi. En 5 anys s’ha doblat la xifra passant dels 49 l’any 2010 als més de 100 d’aquest inici d’any.

D’aquest centenar de palafollencs que viuen fora 13 ho fan a l’Argentina, que és el principal païs receptor de palafollencs, però també destaquen Alemanya i Panamà, tots dos països amb 12 conciutadans residents. Entre la resta de països receptors destacats hi ha Suïssa i França.

Aquestes 104 persones de PLF residents a l’estranger suposen l’1.15% de la població, la segona xifra més baixa del nostre voltant, només Tordera està per sota amb 175 persones a l’estranger, el que suposa poc més de l’1%. A l’igual que PLF, Tordera ha doblat aquesta xifra en 5 anys.

Pineda frega el 2% amb 509 habitants vivint a l’estranger. Per sobra del 2% hi ha Malgrat, que  té prop de 400 habitants vivint fora i Blanes, amb 1084 habitants a l’estranger. És la primera vegada que la ciutat de la Selva supera el miler de residents a l’estranger.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics