La Cobla Palafolls participa a la Diada Universal de la Sardana a Malgrat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El conjunt palafollenc inaugurarà la temporada sardanística al municipi veí, amb la primera ballada que dóna el tret de sortida al conjunt d’audicions que s’aniran fent setmanalment durant l’estiu.

La sardana que s’ha triat per obrir les audicions, que se celebren durant el diumenge 21 de juny a diversos punts de Catalunya i també en altres països, porta per nom ‘Catalunya’. Es tracta d’una composició musical feta l’any 1921 pel barceloní Enric Morera, també compositor de La Santa Espina, a qui enguany ret homenatge el món sardanístic, ja que se celebren els 150 anys del seu naixement. Així ho ha explicat la presidenta de l’Associació organitzadora, la Barretina Vermella, Montserrat Clapés.

La Cobla palafollenca ha estat durant les últimes setmanes assajant aquest tema, ja que es tracta d’una composició poc coneguda i habitual en les audicions sardanístiques.

La celebració de la Diada Universal de la Sardana, organitzada per l’Agrupació Sardanística de Malgrat, començarà a les 12 amb una missa a l’església, on també es ballarà una sardana, cosa poc habitual, i posteriorment es farà un homenatge al monument malgratenc dedicat a la dansa catalana per excel·lència. La presidenta de l’associació, Montserrat Clapés, ha explicat que la diada serveix com a retrobament dels aficionats de la sardana, després de tot l’hivern sense veure’s.

Els actes són oberts a tothom, socis i no socis, i seguiran amb un dinar de germanor en un restaurant del poble. Després de fer pair el dinar, els assistents es dirigiran cap a la Plaça Anselm Clavé, on la Cobla de Palafolls posarà la nota musical, amb una desena de temes. A part de sardanes, també interpretaran un pas doble i un vals-jota.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics