Aquesta revetlla de Sant Joan hi haurà més petards que l’any passat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ja fa dies que els anem sentint, però aquesta nit els petards seran els grans protagonistes. Els venedors de material pirotècnic esperen millorar, o com a mínim igualar, els resultats econòmics respecte els de l’any passat, i asseguren que moltes famílies esperen fins a última hora per anar-los a comprar. Un símptoma d’aquest creixement de vendes és que també han crescut el nombre de punts autoritzats arreu de Catalunya. De fet, n’hi ha 80 més que l’any passat. La majoria d’aquestes casetes a la demarcació de Barcelona, on se n’hi poden trobar fins a 854, un 67% de les que hi ha a Catalunya.

Enguany no hi ha hagut canvis en la normativa que regula l’ús de petards i que estableix les categories o edats mínimes per la compra d’aquests productes. Així, segueixen existint 4 categories diferents. Entre els més suaus, hi ha els de categoria 1, on s’hi inclouen les bombetes i altres articles de molt poc risc es poden comprar a partir de 12 anys, i els de categoria 2,  de baixa perillositat i poc sorollosos, a partir de 16. Els de categoria 3, de perillositat mitjana, es poden comprar a partir dels 18 anys. I per últim, els de categoria 4, que estan reservats als usos professionals de pirotècnia i requereixen una formació específica.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics