Denuncien l’externalització de les analítiques de l’Hospital de Calella

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Des del 15 de juny totes les analítiques de consultes externes i els ambulatori de primària que conformen la Corporació de Salut del Maresme i La Selva, entre ells el de PLF, es fan al Laboratori de Referència de Catalunya, situat prop de l’Aeroport del Prat.

Les denuncies de privatització les ha fet CCOO que critiquen d’una banda que la decisió s’hagi fet de forma unilateral i deixant de banda els professionals assistencials i que aquesta externalització suposa la fi de l’acte mèdic, ja que consideren que provoca una mecanització del procés amb la corresponent pèrdua de la relació metge-pacient.

D’altra banda, consideren aquesta decisió una mostra de la falta de transparència en la contractació dels serveis públics, en mans de gestors privats.

Segons expliquen, el laboratori que s’encarregarà de fer les anàlisis a partir d’ara, és propietat de la Patronal de la Sanitat Pública Concertada, que controla un del 49,9%, mentre que la pròpia Corporació del Maresme i La Selva té un 5% de la propietat del laboratori.

CCOO fa una crida a la població i treballadors/es de CSMS per que es mobilitzin i manifestin el seu rebuig a aquesta decisió dels gestors sanitaris i polítics, que creuen ajuda a desmantellar la sanitat pública.

Aquesta informació arriba la mateixa setmana que el parlament ha tractat la situació de la sanitat al país. En aquest debat el conseller Boi Ruiz, va criticar als qui asseguren que s’està desarticulen el sistema públic de salut.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics