L’atur baixa a PLF per quart mes consecutiu

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El mes de juny acaba amb un nou descens a la llista de persones apuntades a l’atur al nostre municipi, en la mateixa línia que ho ha fet a la resta del municipis veïns i al Maresme. Dels pobles del nostre voltant, Palafolls és el que s’apropa més a la mitjana comarcal.

De fet, a casa nostra han trobat feina 28 persones durant el mes de juny. Això representa que un descens del 4,3% respecte el mes anterior, una xifra lleugerament superior a la mitjana que s’ha experimentat a la comarca del Maresme, on el descens s’ha situat en un 3,9%.

D’aquesta manera, a finals de juny hi havia a Palafolls un total de 621 persones sense feina, cosa que representa un 18,1% de la població activa, la millor dada des de novembre de 2008, ara fa sis anys i vuit mesos. És el millor mes de juny des que va esclatar la crisi, tot i que ja fa un parell d’anys que, amb l’inici de la temporada turística a la nostra zona, l’atur es modera en aquestes dates.

A Palafolls l’atur ha baixat en 142 persones respecte la primera dada del 2015, al gener, moment en què se situava en les 763 persones. Aquesta baixada, la quarta consecutiva en el que portem d’any, ha estat menys brusca que la del mes passat, quan unes 60 palafollencs i palafollenques van aconseguir trobar feina.

Si ens fixem en les dades interanuals, veurem que el juny de l’any passat hi havia 685 persones aturades a Palafolls, i aquest any, n’hi 64 menys.

La rebaixa de l’atur entre els pobles del voltant ha estat liderada per Blanes, on 280 persones han trobat feina aquest mes de juny.

A continuació hi ha Pineda, on hi ha 180 aturats menys que fa un mes, seguit de Malgrat de Mar, on hi ha un centenar de parats menys. A Tordera hi ha un 5,3% menys d’aturats, és a dir, que hi ha trobat feina 81 persones, tot i que la taxa d’atur segueix superant el 20%, com també passa a Pineda, Blanes i Sta Susana.

Al Maresme hi ha 32.383 persones desocupades, el que suposa 1.307 persones menys que al maig.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics