Mulla’t per l’esclerosi múltiple a Tordera, Pineda i Calella

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Les piscines municipals de les tres poblacions veïnes acullen aquest diumenge la iniciativa solidària “Mulla’t Per l’Esclerosi Múltiple. Aquesta campanya té com a objectiu principal difondre i sensibilitzar sobre la malaltia, així com també recollir donatius econòmics que s’obtenen venent articles d’estiu, com ara tovalloles, necessers, pilotes, tasses, o samarretes per contribuir a la seva investigació.

En el cas de Tordera, les activitats es faran en torn de matí, des de les 10 i fins les 14 del migdia i estan organitzades per l’Associació de Voluntariat, que muntarà dues parades: una, a la piscina municipal i l’altra, a davant de l’església del poble, aprofitant l’afluència de visitants que hi sol haver mentre dura el conegut mercat setmanal.

A Pineda la celebració del Mulla’t també es durà a terme en torn de matí, al complex esportiu de Can Xaubet, mentre que les piscines municipals de Calella ho faran ininterrompudament durant tot el dia.

Més de 600 piscines participen al  Mulla’t que aquest 2015 se celebrarà aquest diumenge i que des de fa més de 20 anys impulsa la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM). Milers de ciutadans es mullen i neden metres per solidaritzar-se amb les 7.000 persones afectades per aquesta malaltia a Catalunya. L’esclerosi múltiple és una patologia neurològica crònica que afecta el sistema nerviós central. Les fibres nervioses estan envoltades i protegides per la mielina, una substància composta per proteïnes i greixos, que facilita la transmissió dels impulsos nerviosos. Es tracta de la segona causa de discapacitat neurològica en persones d’entre 20 i 40 anys i afecta més a les dones que els homes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics