La platja de la Punta de la Tordera ja és a punt

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Després d’un parell de mesos, el ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient ha donat per finalitzades les obres de dragatge que s’han estat fent a la platja malgratenca, en un tran d’uns 800 metres de longitud aproximadament, al costat de la desembocadura del riu Tordera.

Segons dades el propi ministeri, s’han dragat 114.000 metres cúbics de sorra, extreta de la costa d’Arenys de Mar, tot i el recel del col·lectiu de pescadors, amb l’objectiu de reparar els danys ocasionats pels temporals de principis d’any, que van malmetre l’estat de la costa malgratenca.

Per intentar evitar que els treballs de reparació s’hagin de dur a terme cada any, amb el cost que això suposa, tant econòmic com mediambiental, s’ha portat a terme la implantació d’un sistema pioner a Europa, que proposa la construcció de sis espigons curts, fets amb un material anomenat geotèxtil, que sol utilitzar-se en enginyeria civil per al recobriment de marges i murs de contenció, per recobrir embassaments, canals i pòlders, entre altres. Segons l’Estat, la funció d’aquests sis espigons serà la de reduir la intensitat local de la dinàmica del litoral, reduint les pèrdues constants de sorra i alhora, fent créixer la durada de l’alimentació artificial.

Fonts municipals expliquen que la setmana passada es va dur a terme una reunió amb l’alcalde de la població, Joan Mercader, el regidor d’Obra Pública, Serveis i Platges, Òliver Sánchez-Camacho, representants dels càmpings malgratencs i la cap de la Demarcació de Costes a Catlaunya, Maria Rosa Toledano.

Aquesta última hauria exposat l’estat de les obres de reparació, tot explicant que ara es farà una topografia del fons marí per estudiar lanecessitat d’instal·lar un setè espigó de geotèxtil, que es col·locaria en paral·lel a la sorra, a diferència dels altres sis.

L’alcalde va explicar que l’Ajuntament col·locarà uns cartells informatius explicant l’obra que s’ha fet i els elements que s’han instal·lat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics