Blanes manté els reforços policials a la zona d’oci nocturn

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Durant els mesos de juliol i agost els Mossos d’Esquadra de la Selva Litoral, amb seu a Blanes, tenen un reforç de 19 agents que s’incorporen a ple rendiment. Els efectius reforcen la presència policial a la ciutat, que passa de tres a fins quatre patrulles dotades amb dos agents cadasuna, que treballen sobretot a la zona d’oci nocturn de la població.

La zona situada cap al final del passeig marítim de Blanes, els Pins, s’ha convertit en els últims mesos en un pou de problemes, comportaments incívics i queixes veïnals. De fet, durant aquest any s’han realitzat 11 dispositius Via, uns controls que es fan a la mateixa estació de tren del municipi, per on cada cap de setmana arriba un gran volum de persones, la majoria joves, que van de festa als locals d’oci nocturn. Així, s’han aixecat 173 actes administratives per infracció de la Llei de Seguretat Ciutadana i 50 actes per incompliment de normatives municipals, principalment l’Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana. S’ha detingut 4 persones per tenir objectes sostrets, i hi ha 13 imputats per aquest mateix delicte, 1 per agressió i 1 detingut per agredir un vigilant de l’estació.

Darrerament s’ha celebtrat a la població veïna la Junta de Seguretat Local, on els cossos de seguretat van assenyalar el descens en el nombre d’actes incívics i contra la convivència ciutadana respecte els últims mesos. Els policies van assegurar que passat l’estiu cal seguir treballant en aquesta línia i sense abaixar la guàrdia.

Durant la reunió de treball, encapçalada per l’alcalde, Miquel Lupiáñez i Albert Ballesta, director dels Serveis Territorials del Departament d’Interior de la Generalitat,  es va avançar que, de cara a la tardor, es prepararà una actuació conjunta per part de les dues administracions –Ajuntament i Generalitat- per millorar la seguretat en el municipi en general. També s’incidirà més en concret en la resolució de la problemàtica dels actes incívics i contra la convivència ciutadana als Pins i La Plantera.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics