Dues famílies palafollenques participen al programa Vacances en Pau

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Es tracta d’un projecte humanitari de caire solidari que anualment porta a casa nostra a nens i joves sahrauís per passar els mesos d’estiu. Mica en mica han anar arribant els vuit infants sahrauís que participen aquest any de la iniciativa Vacanes en Pau a l’Alt Maresme i que estan repartits entre els municipis de Palafolls, Malgrat, Calella, Pineda, Tordera i Santa Susanna.

Al nostre municipi, un parell de famílies acullen aquests infants vinguts des de l’assentament per a refugiats situat a Tindouf, durant els mesos de juliol i agost, amb l’objectiu d’allunyar els nens i nenes dels durs estius al desert.

Segons ha explicat el portaveu de l’associació Malgrat amb el Sàhara, Josep Gelpí, aquest proper diumenge el programa celebra a Vilafranca del Penedès la tradicional trobada amb tots els infants, uns 500 aproximadament, que durant els mesos d’estiu s’allotgen a cases de famílies catalanes. Aquest acte, la “festa central” serveix  com a retrobament per als infants, que solen tenir amics o familiars acollits per famílies d’altres punts de la geografia catalana, i també per compartir opinions i experiències entre les famílies acollidores.

L’acte també serveix enguany com a reivindicació dels organitzadors, que any rere any denuncien la situació del poble sahrauí i la ocupació que pateixen i que els obliga a viure en camps de refugiats en condicions extremes.

La programació d’aquesta activitat és ben variada, des d’un photocall que dona la benvinguda als assistents, una performance d’agermanament,  tallers i jocs tradicionals que organitzaran els esplais locals fins a actuacions teatrals, de dansa i circ.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics