Malgrat de Mar forma la ciutadania en la problemàtica de les meduses

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Institut de Ciències del Mar –CSIC de Barcelona serà enguany l’organisme encarregat de formar la ciutadania malgratenca aquest dimecres sobre la biologia i la tipologia d’espècies més comunes de meduses que a l’estiu sovint concorren les costes del mar Mediterrani.

La xerrada, enfocada en especial als socorristes i científics però oberta també a la resta de la ciutadania, té l’objectiu de crear sinèrgies entre aquests mateixos col·lectius amb la finalitat d’estudiar aquest fenomen animal. Un altre dels objectius que es planteja és el de donar informació als propis ciutadans d’aquests éssers invertebrats, la presència dels quals se sol témer quan ens banyem a la platja.

De fet, un dels punts que es tractarà a la xerrada d’aquest dimecres és precisament el protocol que cal seguir en cas de patir la picada d’aquest animal, que es produeix en cas de contacte amb els tentacles de les meduses, quan el verí surt disparat i penetra a la pell.

Cada cop hi ha més opcions per esquivar les platges on s’hi pogut constatar la presència de meduses, i entre elles, a la xerrada es parlarà de l’aplicació per a telèfons intel·ligents Medjelly, que informa sobre diàriament els seus usuaris si hi ha presència o no dels invertebrats a la platja que es consulti. Hi ha altres opcions, com el portal platges.cat, on a banda de la presència de meduses, s’informa d’altres qüestions, com ara la bandera que hi oneja, característiques i serveis de la platja, informació i consells  per gaudir-ne al màxim en aquests dies en què la calor és tant intensa.

La xerrada començarà a les 8 del vespre al Centre Cívic de la població malgratenca i està dirigit a tota la població.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics