L’oposició de Blanes bloqueja de nou les retribucions dels regidors

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Les eleccions municipals del 24 de maig deixaven a la ciutat veïna un panorama difícil de gestionar. Després de proclamar alcalde el socialista Miquel Lupiáñez, gràcies a l’acord a què van arribar el PSC i CiU, la situació política segueix impracticable. Durant el darrer ple municipal, que es va dur a terme aquest dimarts, els partits a l’oposició, que són majoria al ple amb 13 regidors, van tombar de nou les retribucions econòmiques de l’alcalde i la tinent d’alcalde, Meritxell Salarich, tots dos amb dedicacions exclusives. El resultat de la votació va ser de 9 vots a favor, 4 del PSC, 4 de Ciu i 1 del PP, 10 en contra: 4 d’ICV-EUiA Pirates, 2 de C’s, 2 de Batega per Blanes i 2 de la CUP i l’abstenció dels dos regidors d’ERC.

Aquest resultat és exactament el mateix que l’obtingut durant l’anterior ple municipal, celebrat el 2 de juliol. Això demostra que la rebaixa del sou de Salarich, que passava de 45.000€ a 42.500€ no va ser suficient per convèncer els partits a l’oposició.

Amb aquesta nova negativa tampoc queden aprovades les indemnitzacions de la resta de regidors, xifrada en la nova proposta presentada, en 575€ per assistència al ple, 270€ per assistència a la Junta de Govern, i 275€ per la participació a les juntes de portaveus. Es mantenia l’assignació de 500€ com a gratificació als grups municipals i es fixava una assignació mensual per regidor de 34.40€.

Els altres dos punts inclosos a l’ordre del dia es van aprovar en canvi per una gran majoria, i amb idèntic posicionament en tots dos casos: 19 vots a favor (PSC, ICV-EUiA, CiU, ERC, C’s, Batega i PP) i 2 abstencions (CUP). El primer tema que es va aprovar ha modificat l’horari de les sessions ordinàries del Ple Municipal, de manera que enlloc de començar a les vuit del vespre com s’havia fet fins ara, s’avançarà a les set de la tarda. D’aquesta manera, la duració màxima de les sessions a partir d’ara podrà ser de cinc hores i mitja, tal i com contempla el ROM, el Reglament Orgànic Municipal.

A més a més, es va aprovar la creació d’una comissió per les bones pràctiques polítiques i la transparència.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics