URGENT

L’oposició de Blanes bloqueja de nou les retribucions dels regidors

Compartiu aquesta història

Les eleccions municipals del 24 de maig deixaven a la ciutat veïna un panorama difícil de gestionar. Després de proclamar alcalde el socialista Miquel Lupiáñez, gràcies a l’acord a què van arribar el PSC i CiU, la situació política segueix impracticable. Durant el darrer ple municipal, que es va dur a terme aquest dimarts, els partits a l’oposició, que són majoria al ple amb 13 regidors, van tombar de nou les retribucions econòmiques de l’alcalde i la tinent d’alcalde, Meritxell Salarich, tots dos amb dedicacions exclusives. El resultat de la votació va ser de 9 vots a favor, 4 del PSC, 4 de Ciu i 1 del PP, 10 en contra: 4 d’ICV-EUiA Pirates, 2 de C’s, 2 de Batega per Blanes i 2 de la CUP i l’abstenció dels dos regidors d’ERC.

Aquest resultat és exactament el mateix que l’obtingut durant l’anterior ple municipal, celebrat el 2 de juliol. Això demostra que la rebaixa del sou de Salarich, que passava de 45.000€ a 42.500€ no va ser suficient per convèncer els partits a l’oposició.

Amb aquesta nova negativa tampoc queden aprovades les indemnitzacions de la resta de regidors, xifrada en la nova proposta presentada, en 575€ per assistència al ple, 270€ per assistència a la Junta de Govern, i 275€ per la participació a les juntes de portaveus. Es mantenia l’assignació de 500€ com a gratificació als grups municipals i es fixava una assignació mensual per regidor de 34.40€.

Els altres dos punts inclosos a l’ordre del dia es van aprovar en canvi per una gran majoria, i amb idèntic posicionament en tots dos casos: 19 vots a favor (PSC, ICV-EUiA, CiU, ERC, C’s, Batega i PP) i 2 abstencions (CUP). El primer tema que es va aprovar ha modificat l’horari de les sessions ordinàries del Ple Municipal, de manera que enlloc de començar a les vuit del vespre com s’havia fet fins ara, s’avançarà a les set de la tarda. D’aquesta manera, la duració màxima de les sessions a partir d’ara podrà ser de cinc hores i mitja, tal i com contempla el ROM, el Reglament Orgànic Municipal.

A més a més, es va aprovar la creació d’una comissió per les bones pràctiques polítiques i la transparència.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics