Aquest dimarts comença la Festa Major de Blanes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El concurs internacional de focs artificials no començarà però fins aquest dijous dia 23. La pirotècnia Valecea-Pir, del País Basc, seran els encarregats d’obrir el certamen d’aquest any. Es tracta d’una empresa jove, però amb la capacitat de fabricar més del 80% del material pirotècnic que fan servir pels seus espectacles. El divendres, serà el torn de la única companyia internacional que hi prendrà part aquest any, la Fire Works Lieto, d’Itàlia. Dissabte, la pirotècnia Maria Angustias, de Granada i diumenge 26, Santa Anna, clourà el concurs la pirotècnica valenciana Foc Caballer.

L’acte inaugural de la festa major però, serà el tradicional pregó de festes, que aquest 2015 anirà a càrrec del corredor de fons blanenc Xavi Marina. Això serà a l’escenari situat a la plaça dels dies feiners, a partir de 2/4 de 8 de la tarda d’aquest dimarts. A continuació, la vetllada es completarà amb la banda del Col·legi Santa Maria i a partir d’1/4 d’11, amb el concert de tribut al grup Supertram.

El mateix dimarts començarà el cicle de concerts Ensorra’t, que enguany presenta una programació amb fins a 13 grups musicals distribuïts en cinc nits, una més que l’any passat. Precisament el grup que obrirà aquest espai dedicat a la joventut serà el conjunt Liar Desire, amb participació palafollenca, i que tocaran juntament amb els finalistes del concurs Sona9, Bon Vent, i Loco Live.

Per l’escenari de l’Ensorra’t també hi passaran d’altres bandes musicals, com ara Un gos robant, Los Pachucos, Kaotiko, Mafalta, A Granel i El Son de la Chama. Els més coneguts, Juantxo Skalari & La Rude Band, que també tocaran a la festa major de Sant Roc de Malgrat de Mar, i els madrilenys Dremen, que combinen el rap amb la música electrònica.

La ciutat blanenca ja ha posat en marxa durant el passat cap de setmana la fira d’atraccions, on milers de persones ja hi ha fet la primera parada, per fer tomb, o per pujar a les atraccions. Enguany es troba en dos espais diferents: al Passeig de Mar, que acull les activitats més infantils, i al recinte Firal del Pins, amb atraccions pensades per al públic jove i adult.

El programa d’actes sencer es pot consultar a través de la pàgina web de l’ajuntament de Blanes.

 

Foto de portada: Ajuntament de Blanes

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics