L’ajuntament de Palafolls promou el programa europeu Garantia Juvenil

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Es tracta d’una iniciativa que pretén contenir l’atur juvenil, un dels col·lectius que més ha patit laboralment els efectes de la crisi econòmica.

El programa està adreçat als joves d’entre 16 i 25 anys, o als menors de 30 en cas que es pateixi una discapacitat igual o superior al 33%, inscrits o no als serveis d’ocupació i que no tenen feina ni estan estudiant.

Un cop s’entra a formar-ne part, els joves reben en un termini de quatre mesos, una oferta de feina, pràctiques o formació gestionades per la Generalitat de Catalunya.

Per tal de donar a conèixer aquest projecte, l’ajuntament ha organitzat una xerrada informativa el proper divendres, 24 de juliol a 2/4 d’1 del migdia al MID, on es donarà informació important sobre el funcionament d’aquest programa als joves palafollencs que vulguin participar-hi. La regidora de promoció econòmica, Dolors Agüera, ha explicat que s’estudiarà el perfil de cadascun dels participants per tal que la proposta s’adapti al màxim als interessos i capacitats de cadascun.

L’objectiu del programa és garantir que els joves menors de 25 anys puguin rebre una oferta d’ocupació, d’educació contínua o un període de pràctiques després d’acabar l’educació formal o quedar aturats. Segons ha explicat la regidora palafollenca, la Generalitat s’ha compromès a completar el programa en un termini màxim de quatre mesos, però remarcant que la durada dels convenis serà diferent en cada cas.

Per ser beneficiari de la Garantia Juvenil s’han de complir els requisits establerts i accedir al fitxer del Sistema de Garantia Juvenil per inscriure’s. L’accés és amb DNI electrònic o certificat a través del web.

Per ser beneficiari d’aquesta ajuda, a banda de l’edat corresponent, cal tenir també la nacionalitat espanyola, estar empadronat en algun municipi de Catalunya, no haver treballat en els últims 30 dies naturals anteriors a la data de presentació de la sol·licitud, entre altres.

També caldrà entregar un document de compromís de participació activa amb el projecte, per assegurar-se que els qui s’hi apuntin estan realment interessats en ser-ne part.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics