El servei de neteja de Blanes desconvoca la vaga indefinida

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’empresa Nora i el sindicat UGT han arribat a un acord després de la mediació del conflicte que amenaçava amb una vaga indefinida que estava convocada per diumenge.

Finalment s’ha arribat a tres acords que modifiquen el conveni col·lectiu, i segons sosté la UGT, no suposen cap despesa econòmica: d’una banda, la jornada passa a ser de 35 hores laborals sempre que la normativa ho permeti, una paga d’objectius amb prioritat individual i no col·lectiva, i el compromís de l’empresa de pactar amb el comitè noves contractacions i ascensos de treballadors.

El motiu de la vaga era, segons els sindicats, que l’empresa tenia paralitzada la negociació del nou conveni col·lectiu, que després de la reunió ha patit aquestes tres modificacions.

Els treballadors de la delegació de Blanes de Nora S.A., empresa mixta participada pel Consell Comarcal de la Selva, l’empresa Cepsa i l’ajuntament de Blanes, havien anunciat accions dràstiques per posar solució al “bloqueig” de la negociació del nou conveni”. Aquestes accions passaven per una convocatòria de vaga indefinida que havia de començar la mitjanit del proper diumenge, 26 de juliol.

L’empresa, que es dedica a la gestió de residus i, a Blanes, s’encarrega de la recollida d’escombraries i de la neteja tant viària com de platges, compta amb uns 80 treballadors de mitjana, tot i que la plantilla oscil·la i incrementa els mesos d’estiu. L’anunci de la vaga va arribar després de la reunió convocada per tractar la problemàtica, trobada a la qual ni consell comarcal ni ajuntament van presentar-se, segons informava el sindicat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics