La revista d’actualitat malgratenca Som-hi desapareix

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’edició del mes de juliol serà l’última que es podrà trobar en el format paper de la revista, nascuda l’any 1977 amb l’objectiu de dotar el municipi veí d’un espai on poder expressar les seves opinions tot i les dificultats del moment. Tot i la desaparició de l’edició en paper, els responsables de la revista asseguren que mantindran actius els seus espais a internet, el blog Som-hi digital i el perfil de la xarxa social Facebook.

La publicació mensual malgratenca ja havia patit moments de crisi en què s’havia plantejat la possibilitat de plegar veles, en un primer moment, a mitjans dels anys 90, en motiu de la davallada de col•laboradors que acabaven els estudies, trobaven feina i abandonaven el projecte. Tot i això, com que la redacció seguia rebent cartes i escrits d’opinió, es va decidir seguir endavant amb el projecte.

Més tard, a finals de 2012, van ser les dificultats econòmiques les que van tornar a posar sobre la taula un replantejament de la revista. En assemblea es va decidir reduir els costos de producció, assumint la pròpia entitat la maquetació de la publicació. Va ser aleshores quan es va optar per tenir presència a internet, a les xarxes socials i amb la publicació de la versió digital del mensual. Aleshores, expliquen que empesos per les noves tecnologies, es volien oferir com una “finestra on els malgratencs poguessin expressar les seves opinions i inquietuds”.

El darrer número en paper, la revista publica una relació dels col•laboradors que han participat d’aquest projecte des dels seus inicis, amb fotografies d’articles i algunes de les portades que han publicat en aquests 38 anys d’història local.

 

Foto de portada: Portada del número d’abril de la revista Som-hi

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics