Malgrat amb el Sàhara prepara una trobada amb els nens sahrauís de l’Alt Maresme

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Conjuntament amb la resta d’entitats de la nostra zona que reuneixen les mateixes característiques, l’associació que gestiona el progama solidari Vacances en Pau a Malgrat de Mar estaria organitzant una trobada comarcal, similar a la que ja es va dur a terme, a nivell català, aquest passat cap de setmana a Vilafranca del Penedès.

Segons explica el membre de l’entitat Josep Gelpí, el fet que ens nens i nenes hagin arribat de forma esglaonada fa que els primers infants comencin a marxar el 20 d’agost, quan farà dos mesos que són a terres catalanes, i per això volen organitzar una petita festa de comiat.

Ara que ja fa un mes que van arribar els primers infants, Gelpí ens ha explicat com és el dia a dia d’aquests nens i nenes.

En total a l’Alt Maresme hi ha 8 infants acollits per diferents famílies catalanes, algunes repetidores del programa i d’altres que hi participen per primera vegada.

La setmana passada es va organitzar la festa central del Vacances en Pau, on hi va haver una gran participació maresmenca, i on es van retrobar els 500 nens i nenes saharauis que durant dos mesos viuen allunyats de la seva realitat al camp de refugiats de Tindouf.

L’acte, que va aplegar unes 2.000 persones, va tenir una marcada connotació reivindicativa, i on es va denunciar l’ocupació del Marroc del Sàhara Occidental i la vulneració dels drets humans que pateix el poble sahrauí des de fa 40 anys.

Diumenge es va fer un acte simbòlic de destrucció del mur de la vergonya, una edificació de 2.000km que parteix en dos el Sàhara Occidental i que està minat a banda i banda. Els infants que participen en el projecte van destruir simbòlicament aquest mur, que ha causat centenars de víctimes durant aquests anys.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics