Acord d’última hora per governar al Consell Comarcal del Maresme

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’alcalde de Sant Vicenç de Montalt, Miquel Àngel Martínez,  de CDC, va ser reelegit el passat divendres president de l’organisme supramunicipal amb els 24 vots que resulten de la suma de forces dels consellers de CiU, ERC i PSC. L’acord, que s’havia de signar dijous passat en un acte obert als mitjans, finalment no es va celebrar com a conseqüència de les desavinences d’última hora entre CDC i UDC. Dos dels consellers de la federació nacionalista, que a les passades eleccions encara va presentar-se com a CiU, són d’Unió, i reclamaven una vicepresidència de nova creació per tal de tenir representació en els principals òrgans de govern.

Aquesta situació posava en perill el govern a tres bandes entre les tres formacions polítiques, però finalment el Consell Comarcal es va poder constituir segons estava previst. Fins poca estona abans del ple de constitució del consell no es va arribar a un acord, que no es va poder formalitzar per escrit.

Consellers_Consell_Comarcal_
Els nous consellers i conselleres comarcals. Foto CCM

 

Finalment, Unió va aconseguir el seu propòsit, i es va  decidir crear una nova vicepresidència. El repartiment de la presidència es manté i Miquel Àngel Martínez (CDC) ha estat reelegit fins al 2017. A la segona meitat del mandat agafarà el relleu la consellera pinedenca Mònica Palacín, d’ERC.

En el Ple de Constitució celebrat divendres van prendre possessió de l’acta de conseller/a els 33 membres de la Corporació designats per les forces polítiques que, a partir dels resultats de les passades eleccions municipals, van obtingut representació comarcal.

Els republicans lideraran les àrees de Serveis als Municipis i Educació, Cultura i Joventut. CiU assumeix Medi Ambient, Benestar Social i Promoció Turística, mentre que el PSC manté l’àrea de Promoció Econòmica.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics