URGENT

Els joves palafollencs ja es poden presentar per ser Hereu i Pubilla

Compartiu aquesta història

La Comissió de Pubillatge del nostre municipi organitza el proper mes de setembre dins els actes de Festa Major l’elecció de dos joves que seran els representants durant l’any 2015.

Per tal que aquesta tradició segueixi endavant i també per aconseguir que els joves s’hi interessin, la comissió ha fet una crida a la participació. Enguany, opten a ser hereu i pubilla de Palafolls, els joves nascuts entre 1998 i 1993. D’altra banda, els nens i nenes nascuts entre els anys 2003 i 2007 també poden formar part d’aquesta tradició catalana, presentant-se com a candidats a hereuet i pubilleta.

En tots dos casos el termini de presentació de les candidatures serà fins el 16 d’agost, unes tres setmanes abans que comencin els actes de celebració de la Festa Major del nostre municipi, durant els quals es procedirà a l’elecció dels quatre palafollencs que voltaran per tot Catalunya donant a conèixer Palafolls. Els interessats han d’enviar un correu a assocpubillatgepalafolls@gmail.com o trucant al 660050047.

A Malgrat de Mar també s’han decidit a recuperar aquesta tradició, després que se celebrés per última vegada l’any 1978. En el cas de la població veïna, la proclamació es farà el 14 d’agost, en el marc de la festa Major de Sant Roc, tot i que la incògnita ja ha estat desvetllada.

Els joves Irina Carnicero i Quim Santarén, de 19 i 18 anys respectivament, seran la pubilla i l’hereu de Malgrat. El consistori malgratenc va engegar una campanya a finals de maig per trobar dos representants del pubillatge, i van obrir un termini de presentació de candidats. Es van presentar dues candidates a pubilla i un candidat a hereu. Aquestes es van sotmetre a votació, per internet i en paper, a diferents establiments del poble, i es van registrar, segons dades de l’ajuntament, 3.784 vots.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics