La pirotècnia de dissabte torna a guanyar el concurs de focs de Blanes

Representants de l'empresa granadina recollint el premi de l'any passat. Foto Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Amb la d’aquest any l’empresa granadina Mª Angustias acumula ja tres victòries consecutives al concurs de focs d’artifici de la ciutat blanenca. L’any 2013, la primera vegada que participaven del certamen, ja van aconseguir el primer premi, revalidant-lo l’any següent gràcies als impactants castells de focs.

250.000 persones van presenciar l’espectacle ofert per l’empresa guanyadora dissabte a la nit, jornada en la que es va comptabilitzar el major nombre de públic. Una vegada més la companyia va sorprendre el públic, que ja va premia l’empresa amb una llarga ovació i molts aplaudiments.

Els guanyadors s’han endut 6.000€ com a premi, així com també la invitació a participar, si volen, a l’edició del concurs de l’any vinent. També compta com a part del premi l’encàrrec de preparar i realitzar l’espectacle pirotècnic que es durà a terme a Girona la propera tardor, quan la ciutat celebra la Festa Major de Sant Narcís.

Representants de l'empresa granadina recollint el premi de l'any passat. Foto Ajuntament de Blanes
Representants de l’empresa granadina recollint el premi de l’any passat. Foto Ajuntament de Blanes

Els focs dels granadins han estat els indiscutibles guanyadors del concurs amb gairebé 8.400 punts. En segon lloc s’ha classificat la Pirotècnia Global Focs-Caballer FX del País Valencià, que va disparar ahir diumenge, amb poc més de 7.000 punts; la tercera plaça ha estat per la Pirotècnia italiana, i per últim, la basca Valecea Pir.

L’organització del certamen ja està pensant en el concurs de l’any vinent, i l’ajuntament ha anunciat que estan estudiant la possibilitat d’augmentar la duració dels concurs de focs d’artifici, que s’ha anat reduint progressivament des de 2007, any en què se celebrava una setmana sencera del concurs de focs d’artifici, passant a 6 dies en el període 2008-2011 i a tan sols 4 dies des de l’any 2012.

D’aquesta manera el que es busca és donar un nou impuls al certamen, i rellançar el prestigi assolit durant el seu gairebé primer mig segle. Un primer pas per assolir aquest objectiu ja s’ha fet aquest any, quan s’ha comptat amb l’assessorament d’un expert en concursos, festivals i esdeveniments pirotècnics, que ha acompanyat els membres de la Comissió Tècnica.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics