URGENT

La renda per habitant del Maresme es queda sota la mitjana catalana

Compartiu aquesta història

El Maresme té la renda per habitant per sota de la mitjana catalana que és de 16,600€ per habitant. Tot i això es tracta de la comarca amb la renda per habitant més alta dels que es troben sota la mitjana catalana, un total de 37 comarques. Entre les que superen aquesta xifra, Barcelonès, Baix Llobregat, Vallès Occidental i Ripollès.

El Barcelonès és la comarca catalana amb més renda per habitant, amb 18.400 euros, i supera en un 10,6% la mitjana catalana l’any 2012, segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya, l’Idescat.
L’Idescat ha presentat aquests resultats amb la nova base 2010. Segons la distribució dels principals recursos de les famílies, el 56,1% dels ingressos provenen de la remuneració d’assalariats, el 25,8% de l’excedent brut d’explotació i el 18,1% de prestacions socials. Teià, al Maresme, i Sant Cugat del Vallès i Sant Quirze del Vallès són els municipis amb la renda per habitant més elevada.

Teià té una renda de 21.500 euros per habitant, i és el municipi amb el nivell de renda més elevat, un 29,5% superior a la mitjana catalana. En el cas de Palafolls, aquesta xifra és de 15.000€, 1.500€ menys que la mitjana comarcal. Per sota la dada palafollenca, hi ha Malgrat i Tordera, amb 14.500€ i Pineda de Mar, que es queda en una mitjana de 14.000€. Blanes, en canvi, té una renda bruta disponible per habitant de 21.000€.

L’idescat ha presentat aquest informe sobre la renda familiar disponible bruta comarcal i municipal base 2010, que  incorpora el nou estàndard metodològic obligatori de la Unió Europea: el Sistema europeu de comptes nacionals i regionals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics